Wednesday, June 18, 2014

Keputusan Temuduga Kadet Sarjan 2014

Assalammualaikum.. 

 Diminta kepada semua bakal2 kadet Sarjan bersabar. Kami masih mendapatkan maklumat lanjut berkaitan dengan keputusan temuduga kadet Sarjan. Untuk makluman para kadet sekalian info ini sentiasa berubah. jadi sama-sama kita nantikan surat jawapan yang bakal sampai pada minggu hadapan atau minggu satu lagi. jadi 


ANDA HENDAKLAH MEMASTIKAN TELEFON ANDA DALAM MODE VOLUME 10 HAHAHA


 PASTIKAN ANDA SENTIASA MEMBAWA TELEFON ANDA TIDAK KIRA DIMANA JUA ANDA BERADA....


apa yang saya tahu setakat ini para kadet sarjan awam akan ditempatkan PULASAR Kuching Sarawak dan KPSL ditempatkan di PULAPOR KL Jalan Semarak.. hehe di harap bersabar yer.. tunggu je call jgn tak angkat pulak call nanti

sekian
wassalam

Tuesday, June 17, 2014

Petua Kurangkan Sakit Senggugut

Salam sejahtera semua... hmmm sebelum nak menonton drama korea ni.tiba2 rasa lain macam pulak... itu yang rasa nak update pulak.. haha kali ni nak cerita pasal senggugut. kakak adik semua mesti pernah rasa semua ni...jadi  saya ada lah nak share petua saya ni... tapi petua orang muda ni tak sama la dengan orang tua... cuma ni je saya mampu buat..hahaha

Pengenalan Senggugut
Senggugut ni seringkali dikaitkan dengan kitaran haid wanita. simptom ini kerap kali berulang malah boleh bertambah teruk. Bila keadaan ini berlaku ia membuatkan diri seseorang itu tidak selesa dan akan bertambah teruk bilamana emosi turut terganggu. Ia juga menyebabkan jadual harian berubah kerana bila bertambah sakit kerja pong tak jalan daaaa... hahahaceh yeye je menaip sekali hujung ayat sempoiiii jer....kekeke

so kiranya saya pun ada masalah senggugut dan paling teruk antara kalangan adik beradik. jadi untuk mengelakkan daripada emosi berlebihan saya lebih selesa mendiamkan diri kerana saya tau diri saya mcm mana.... maka takut untuk berlaku kasar saya bersikap mendiamkan diri... adakala emosi saya kurang stabil. kadang-kadang kawan juga bersikap pelik seperti orang mengidam kadang2 tu saya terasa jugak tempias nya...haha tapi emosi ni memang pelik... bila apa dia nak makan orang tak dapat bagi contohnya tiba2 tengah malam nak makan itulah inilah... padahal susah nak dapat..mulala hangin satu badan macam emosi orang mengandung... haha dipendekkan cerita.

1. Letakkan Warmer pada perut
saya biasa letak warmer jer..walaupun masih sakit tapi dapat mengurangkan rasa sakit tu... kadang2 saya letak kat belakang pada pinggang. sakit tu berkurang sebab kebas la katakan kena bnda panas..faham2 je la..haha

2. Minum air Halia
pahitkan... memang pahit tapi nak baik memang kena mencuba... kadang2 saya beli air tin ready made halia... tak tahan mmg tak banyak pilihan

3.minum air Kosong
bila darah dah banyak keluar kena banyakkan minum air kosong supaya masih ada sedikit tenaga untuk bergerak. kalau saya, memang mnum air panas bagi suam.. baru best

4. Shaklee
sekarang zaman dah canggih ade je produk sesuai tuk dimakan...tapi saya ni mana la mampu nak beli semua tu..hehe jadi ini jela saya bole buat... Produk ini memang bagus memang berkesan tapi mana larat nak beli selalu... bajet2 sket..haha.. kalau bole jangan makan panadol sebabnya ia cuma mengurangkan sakit tu sementara bukan sepenuhnya...

5.Pergerakkan dan Amalan surah
pada saya bila terasa sakit yang amat sangat dimana kesemua diatas masih sakit saya akan melakukan pergerakkan seperti berjalan walaupun masih terasa sakit yang teramat. saya tetap jugak berjalan dan membaca surah An- Nahl , ayat 69


Sebernarnya yang ke5 ni la paling berkesan kerana bila kita percaya pada Allah S.w.t maka InsyaAllah, Allah akan mengurangkan sakit anda... tapikan sakit tu penawar pada kifarah dosa kita.kerana itulah ilmu itu penyelamat kita.. sebab itu selagi saya dapat bertahan maka saya akan terus bertahan...maka selagi kita mampu hidup ucapkanlah Alhamdulillah kerana kita diuji dengan sakit yang sama serta janganlah kita bersangka buruk pada ujian kita... diharap anda terus bersabar..hmmm nak tido dulu...Assalammualaikum..kalau saya salah dipersilakan tegur...

Saturday, June 14, 2014

Mengapa Wanita Lambat Siap

Hai wanita di luar sana.. agak lama dah tak update blog kira nya ni baru ada idea la tu... so tak nak borak panjang2 kita terus je direct to the main point yer...


Soalannya mengapa wanita lambat siap....Kenapa perlu bersolek.. sebelum keluar bertemu janji..walaupun dengan kawan perempuan..yelahkan.. janji nak keluar jam 8 malam... tapi bersiap dari jam 4 petang...sebabnya ialah....

1. Mandi



Mandi adalah salah satu cara untuk menyegarkan diri daripada sebarang bau, penat... dan juga mewangi kan diri...hehe kira macam takde la bau masham tu boleh dihidu...pakai pewangi yang boleh bertahan selama mungkin...hehe

2. Memakai mask
Mask ni penting sebelum orang perempuan nak keluar... lagi pun takde la ketara sangat bintik hitam kat muka... kulit pun segar bugar... kalau nak cari mask,cari yang boleh pakai tuk seluruh badan.. macam yang ni... saya pakai setiap malam.. bangun tidur dan sebelum keluar.. memang segar sangat..


3.Pilih Baju
Kalau saya ni ade masalah sikit pilih baju... selagi rasa tak kenan selagi tu lah tak boleh nk pakai.... so ikut la kesesuaian keadaan anda nak keluar.. kalau nak jumpa tunang pakai baju kurung .. kalau nak bersiar pagi santai...kalau nak rileks2 dgn kawan2 pakai la se santai mungkin. sebab sekarang keadaan panas.. santai tu jgn singkat pulak... ngeee paling malas sy nak fikir pun..pakai t-shirt,jeans longgar dan selipar jepun.. tak lupa jaket n selendang... hoho paling lama sy pilih baju dalam 1jam lbh..walaupun sekadar nak pilih baju t-shirt.

4.Tudung
Dah pilih baju kena pulak cari tudung yang sesuai la kan...ade pulak yang jenis tengok tutorial.. yela penting ni orang perempuan nak jaga image masing2..hehe

5. Make up
Bagi saya, saya tak pentingkan sangat make up ni.. sebab jenis bila dah balik memang jenis lupa nak basuh muka... nasib baik jenis tak naik jerawat..kadang2.. kalau pakai gincu bibir tak sampai 5 minit dah hilang... so kira saya ni tak arif sangat nak ber make up.. kalau eye liner tu pun sama jugak..tak boleh.. kalau keluar saya tak pakai apa2.. asli.. haha krim2 tak pakai... orang ade jugak tanya...

6. Minyak Wangi


Ade jugak yang jenis nak pilih minyak wangi.... bagi saya bau minyak wangi ni penting sebab menambahkan kesegaran waktu anda..kira mcm tu la...tapi takleh pakai lebih2 tau..kalau keluar dengan kawan2 pompuan takpe... hehe saya ada banyak koleksi minyak wangi.. kalau nak keluar bersenam bau macam ni..dinner bau tu..nak ke tempat crowded bau lain.. so at least banyak pilihan..

7.Kasut


haaa ni ikut suka korang la.. janji pandai match... kekekeke




so selamat bertemu janji... ini hanya salah sedikit dari tips saya.. orang lain pun mungkin hampir sama dengan saya... ini hanya simple je... cukup syarat.. kalau orang lain lebih berat kot..haha apapun selamat membaca dan bersabar..hahaha



Plan

Assalammualaikum..selamat petang...

semalam satu hari aku buat design ni..tapi masih tak siap lagi.. ade lg nak kena touch up...

so biar gambar berbicara je la...






semua design by mis hehe

Monday, April 7, 2014

Tahniah

Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi...

Hari ni datang office macam biasa...duduk d atas lantai buat kiraan macam biasa. menghamparkan pelan bangunan di atas lantai kerana meja telah penuh dengan segala barang2 yang aku tak pasti asal usulnya...actually malas nak fikir bende tu..haha yeah


duduk bersila di atas lantai sambil membuka buku2 lama...  menatap pelan dan buku. sambil membandingkan kedua-duanya. intercom pun berdering..haha suh aku masuk bilik... bos aku la..rupanya nak bincang pasal projek dekat sarikei... bos kata nak naikkan pangkat aku..dan semestinya gaji pon naek..hhaha dari seorang penolong juruukur bahan dan memegang Jawatan Juruukur Bahan dan kni memgang jawatan sebagai Projek Manager. kini semuanya berada di bawah aku dan sudah tentulah kerja bertambah banyak. secara tiba-tiba alamak..haha wish me luck semoga dipermudahkan...

   

Thursday, April 3, 2014

Selamat Petang..

assalammualaikum semua dan selmat petang..

hari ni tak update pasal PDRM tapi rasanya nak update pasal kerjaya seorang juruukur bahan. bagi adik2 yang berminat untuk bekerja atau belajar quantiti surveyer atau ukur bahan dalam bahasa melayunya... hehe
kalau ikut kerjaya ini dari segi pemahaman saya.. Menyediakan anggaran kos bangunan sebelum projek dimulakan,telah di jalankan atau telah siap berdasarkan pelan/lukisan atau senarai kuantiti. sebagai seorang jurukur bahan anda juga kena menyediakan senarai kuantiti dimana senarai kuantiti ini adalah rahsia anda dan juga syarikat..hehehe berdasarkan pengalaman saya yang sudah bekerja sebagai juruukur bahan penyediaan senarai kuantiti adalah amat penting dimana penggunaan nya boleh dirujuk kerana ia adalah senarai kita.. tapi rini sy tak nak story pasal kerja..cukup sekadar pengenalan...haha pening da...kuikui

dalam beberapa minggu lepas sy pergi kursus so sempat la merakam gambar...tapi tak sempat nak edit lagi.. msh dalam memory card camera..




ni masa hbs kursus... 

  
ni nak tgk citer robocop 2 kali tengok kat panggung

   
ni makanan wajib lepas lunch..tak kesah la pepun..janji coklet..

   
ni stok makanan harian..breakfast pun bole..janji bole isi
masa ni jenjalan di sabah tahun lepas tak silap..lps konvo tengah hari tu jalan p kundasang terus..hehe

   
site dewan... hehe seronok dapat naik bumbung

teringin nak makan nasi arab..aduhhh

  
kalau kita dapat gapai smua benda dalam kehidupan kita..maka dimana sebuah kegagalan dan permulaan.. 

  
terhengen nak makan kek...aduhh harap2 gaji. next week nak beli kek tuk ayah...ulang tahun kelahiran beliau.

design aku nak buat tuk rumah aku...hehe tapi tak cantik..haha

  
meja aku tak berapa nak kemas

tuk penutup posting ni..eh malam ni malam jumaat kan..ep jangan fikir negetif haha tapi malam ni bacalah surah Yassin..heheAssalammualaikum

Wednesday, March 5, 2014

Selesai Temuduga Kadet Sarjan 2014

assalammualaikum...

arini sy nak cerita serba sedikit soalan dari penemuduga hari tu....tapi sebelum tu... masa nak pergi interview ni korang pastikan tak lupa bawa SIJIL LAHIR,KAD PENGENALAN ANDA SERTA IBU BAPA DAN SALINAN, SIJIL SPM, SIJIL BERENTI SEKOLAH, SIJIL KOKURIKULUM DAN SURAT PENGIKTIRAFAN...surat ni korang kena bawa lgi sekali lau tak kena balik g print benda tu...

hari tu aku datang tepat jam 7.15 minit pagi... kerana temuduga akan dijalankan tepat 7.30 so datang awal la dalam 15 minit..tp memandangkan kami merupakan hari pertama temuduga so takde lagi pegawai datang... agak sedikit lewat pada hari tersebut.. dianggarkan dalam jam 9 jugak kami mula..selesai bagi sijil kami diberi sedikit penerangan untuk temuduga tersebut....

soalan amat senang dan korang boleh jawab la kot...cuma perlu jawab dengan yakin dalam Bahasa Inggeris ini kerana memudahkan anda semasa bekerja kelak...memandangkan aku merupakan orang yang ke4 akhir dalam temuduga tersebut, bermacam2 jenis perangai aku jumpa.. ada yang diluar terlebey cakap..bila masuk dalam mulut terkunci pulak...haha ada yang tangan sejok..berketar2 la...so aku tengok je...aku pulak terlampau aktif hari tu..jadi aku sempat la tanya  soalan yang akan keluar atau ditanya tu... kemungkinan soalan yang di tanya tu sama... . bila turn aku dalam pukol 5-6 petang tu dan interview aku agak lama lebih kurangy20-30 minit.. soalannya cuma

1. PERKENALKAN DIRI SENDIRI - korang cerita la diri korang tu panjang lebar jangan tergagap2 pulak... lebih2 lagi asik sebut aaaaaaaaaaa dok cari idea...korang kena yakin...so aku cerita la latar belakang aku dengan jayanya....tu soalan PENGERUSI

2.i. ARE YOU INTERESTED
   ii.WHAT IS RESPONSIBLE SERGEANT
   iii. DISTRIBUTE  YOUR STUDY & CONNECTION BETWEEN THIS AND THIS so jawab la dalam bahasa inggeris jugak..jgn jadi rojak sudah... dia nak tgk korang yakin tak dgn jawapan korang.Soalan ni dari Ahli 1

3.soalan yang terakhir ni senang jer... ceritakan tentang DIPLOMA anda...pastu dorang akan tanya dari huraian anda itu...terpulang pada mereka...

SO HARAP KORANG YAKIN DENGAN JAWAPAN ANDA...jangan putus asa...n jangan merepek...hehehe..Soalan ni tak jauh beza dengan soalan sy masa interview Konstabel dulu... dua2 sama susah... soalan pun memang tak kurang..

kalau ada soalan komen jela yer...

Tuesday, February 25, 2014

Temuduga Sarjan 2014

assalammualaikum

Tekak aku sakit pulak sekarang ni... hujung minggu ni ada temuduga dengan Pegawai alamakkkkk....

ok aku pernah dan berpengalaman untuk temuduga ni dan merupakan kali kedua aku di temuduga untuk kali ini Sarjan berbeza dengan yang konstabel mungkin soalan masih sama.. insyaAllah.. kali ni aku dah revision sikit.... lebih dari sebelom ni...


DESKRIPSI TUGAS2.Menjalankan tugas-tugas kepolisan selaras dengan fungsi di jabatan pengurusan, jabatan siasatan jenayah, jabatan keselamatan dalam negeri dan ketenteraman awam, jabatan logistik, jabatan siasatan jenayah narkotik, cawangan khas dan jabatan siasatan jenayah komersil. Antara tugas-tugas tersebut ialah mentadbir, merancang pencegahan jenayah, menyiasat, menangkap dan mendakwa, mengatur kawalan trafik, mengumpul risikan, menyediakan peralatan dan perhubungan, mengekalkan keselamatan awam di darat, laut dan udara bagi mewujudkan suasana aman dan tenteram di kalangan rakyat dan negara.


Interview ni akan di jalan kan oleh 3 orang penemuduga dan semestinya berlainan bangsa. 

PENEMUDUGA PERTAMA
dia tanya tentang pengenalan diri so u cerita la sampai u rasa u nak stop..kalau bole jangan bagi dia bosan pulak... soalan tentang agama,surah, ini mesti dia akan ditanya bagi yang muslim

PENEMUDUGA KEDUA
dia tanya tentang jabatan polis.. setiap jawapan tu u kena jawab kalau tak faham u tanya yee.. so u all kena tau dr pengenalan.. nama ketua polis negara,timbalan..polis ni dalam kementerian apa.. wajib tahu..

PENEMUDUGA KETIGA
ini tentang diploma u tu.. so u kena cerita pasal kokum.pengalaman u.. semua benda ni berkaitan sebab nak tau cara u bercakap..berani ke tidak..hehe tu jerrr.. so ni tips dari saya 

Sekiranya nak tau apa kesudahan keputusan ujian tersebut... atau soalan tu mcm mana...korang tgk link ni pulak   Selesai Temuduga  

so gud luck

Temuduga Sarjan PDRM 2014

assalammualaikum kawan2

pada siapa2 yang akan pergi ke temuduga sarjan atau inspektor harap korang sediakan semua yang mereka perlukan.. gambar, sijil, kalau boleh taknak slip...sijil lahir ibu bapa uoll, wajib tau.. kad pengenalan... kalau siapa2 nak tau macam mana nak dapatkan pengiktirafan JPA tu (NI PUN KENA BAWA...)kalau u takde bawa u kna jugak hantar apa yang u tak bawa.. so jangan tinggal satu ape pun...

cara nak dapatkan pengiktirafan tu caranya..


KLIK GAMBAR UNTUK DIRECT LINK



korang ikut la macam dalam print screen tu yerr


so yang ini korang perlu print dan bawa semasa temuduga fizikal...wajib..





korang print benda ni...

Friday, February 21, 2014

KISAH AKU DAN ALAM MAYA

assalammualaikum... 

mulanya blog ini aku buat sekadar untuk penulisan disebabkan dulu aku suka membaca dan menulis.. lama kelamaan aku tenggelam mungkin masa dan ruang yang agak terhad untuk aku menulis. aku juga ingin kongsikan resepi yang aku cuba. segalany sudah di siapkan tetapi saat itu sifat malas atau kebetulan aku agak sibuk menyukarkan aku untuk menulis..

tetapi hari ini di dalam kesunyian dalam aku buntu aku ingin meluahkan rasa yang terbuku di hati. Adakalanya niat untuk sambung belajar itu ada tetapi di sebabkan masalah kewangan aku terpaksa menangguhkan niatku. Adakala aku ingin mencuba sesuatu yang baru tetapi perbuatanku terbatas.. dimana kesungguhan ku??? sekadar untuk mencuba atau sekadar ingin melepaskan rasa? 

Aku akui bidang yang aku ceburi sekarang amat membosankan.. dari kecil aku minat untuk mengajar.. maka sudah tentulah cita-citaku menjadi guru aku ingin berada di situasi guruku ketika kecil. mereka punya kesabaran yang tinggi? apakah aku juga sama? mampukah aku bersifat sabar? 

dan akhirnya hilang idea..bai bai

Monday, February 17, 2014

Alam Bunian

Aku tertarik akan suatu nurkilan  iaitu Nurkilan Bentara Tujuh dan suatu kebetulan aku tinggal di lorong Bentara Tujuh... ok ini cuma kebetulan.. ok2 aku sebenarnya nak cerita..tapi tak ada kaitan dengan Nurkilan Bentara tujuh yer....ni cerita aku sendri...

sebelum ini aku pernah tercium suatu bau..bau yang amat senang..wangi dan tertarik. ini terjadi pada aku ketika aku sedang mengangkat barang dari rumah lama ke rumah baru jarak antara rumah cuma 10 langkah..sedang aku mengangkat barang aku terhidu baru tersebut, aku menghentikan langkah dan berdiri ditempat tersebut dan menghidu darimana datangnya bau tersebut.. tanpa mengetahui lebih lanjut aku meneruskan langkah dan membawa barang tersebut ke rumah baru..dlam perjalan balik ke rumah lama aku masih terhidu bau tersebut kejadian itu berulang hingga kali ke 3 aku ulang balik dr rumah lama ke rumah baru...bau tersebut lesap.. pagi esknya aku bertanya kepada ayah dan ahli keluarga ku yang lain sama ada mereka terhidu bau tersebut.. mereka mengatakan tidak terhidu..perbualan kami terhenti setakat itu sahaja...itulah kali pertama dan terakhir menghidu nya...

kejadian pelik yang keduanya....pernah di suatu ketika aku tinggal di kota kinabalu atas urusan peribadi hehe selama 3 ke 4 tahun.. aku juga pernah balik ke rumah ku di Lorong Bentara kejadian pelik ini berlaku dimana setiap kali aku pulang ular sawa yang agak besar berwarna hitam akan berada di tapak rumah lama tersebut... kejadian ini masih lagi berlaku. kini aku telah menetap di Lorong Bentara ternyata ular sawa ini kerap datang ianya akan muncul selepas tengah malam diantara jam 12 malam,2 pagi hingga ke 4 pagi sebelum masuknya watuk Subuh. aku baru menyedari perkara ini dimana jika aku berada di Sabah ular ini tidak pernah ada begitulah sebaliknya?? ianya masih menjadi misteri... jeng jeng jeng

Wednesday, February 12, 2014

M L N

Selamat Petang..

Bermula hanya berutus sms... kemudian menghilang...zzzzzzzzzzzzzz
Kemudian menyepi....
Bertemu kembali tanggal 31/1/2014
Mata berbicara seolah-olah mengerti
Tergamam...ku hadiahkan sekuntum senyuman  mesra
Berjumpa kembali untuk mengenal
Walaupun hanya untuk satu malam...
Akhirnya ia sudah mampu untuk dimaknakan

Wednesday, January 29, 2014

Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku


assalammualaikum...
Kepentingan Hijab kepada WANITA ini banyak sangat hikmahnya.. pertamanya melindungi diri daripada melakukan sebarang benda2 tidak berfaedah apatah lagi hati kita akan berfikir samaada ingin melakukan kemungkaran. kedunya menyekat pandangan lelaki serta mengelakkan diri daripada fitnah manusia kerana ia dapat mengelakkan daripada mencemarkan kehormatan dan maruah diri. Dan terakhirnya menjada adab kita sesama manusia serta melahirkan insan yang taat kepada perintah Allah s.w.t. setiap yang telah Allah tetapkan maka itulah yang terbaik untuk umah Nya... InsyaAllah

1. Novel Single Unavailable berserta autograf penulis
2. Tudung bawal
3. Shawl

Thursday, January 2, 2014

Handphone GiveAway by Syuhada1981.com

Assalammualaikum


Handphone GiveAway by Syuhada1981.com dah buat giveaway menarik tau...rugi tak join...

hadiah memang menarik mungkin anda berpeluang untuk dapat hadiah menarik ni... sape2 yang free tu marila join..hehe. syaratnya mudah2 belaka...cepat sebelum gicveaway berakhir

Louis Vuitton atau Gucci Handphone (bernilai RM450.00 setiap satu)  + RM 50.00 x 4 pemenang - See more at: http://www.syuhada1981.com/2014/01/handphone-giveaway-by-syuhada1981com.html#.UsREyNIW0ms



Random

Solat Perfume (RM50.00 setiap satu) x 6 pemenang

- See more at: http://www.syuhada1981.com/2014/01/handphone-giveaway-by-syuhada1981com.html#.UsREyNIW0ms

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog.



Assalammualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog

Senarai Hadiah

Top Referral :
Cash RM50 + Fridge Magnet from Turkey

Random :
Chiffon Blouse x 5 Pemenang
Maxi Dress x 3 Pemenang
Perfume x 2 Pemenang
Voucher Shopping bernilai RM5 x 10 Pemenang
T-shirt R4BIA x 5 Pemenang


Jangan lepaskan peluang ini fellas! Just click the banner above and follow the simple rules.
Goodluck and thank you =)




Saturday, December 28, 2013

Daftar akaun WhoHAA

Assalammualaikum...
korang berminat tak nak dapatkan hadiah percuma?? mesti nak kan..hehe apa kata korang review dlu ni


Apa itu WhoHAA ? Senang kata kumpul points dan kemudiannya redeem hadiah. 
Nak tahu lebih lanjut ? Baca sini > 
WhoHAA ! ini bukan macam Churpchurp8share ataupun Nuffnang . Bukan kena suruh orang klik iklan dan tunggu sampai habis loading. ianya cuma kena jawab soalan or visit sponsor's web.Tidak memerlukan khidmat bank sebagai pengantara. Semua soalan yang  dijawab tu akan di beri points. Dengan points tu lah, kita boleh redeem hadiah voucher ataupun gadgets tau! Free sahaja. Mudah sahaja.

Korang kena pastikan no korang tu betul..Korang dah selesai daftar ? Jom kita kumpul points !
Pergi ke bahagian Earn Points ye.Korang tengoklah ada beberapa ads yang telah disediakan. Jawab soalan yang diberikan. Jangan risau, soalan-soalan dia semua senang. Untuk setiap soalan, jawapan telah disediakan pada poster tau! So, korang tak perlu susah-susah google jawapan ;)

Tapi tak banyak sangat ads yang ada. Kalau korang dah jawab semua survey tu, dan dah takdak yang perlu dijawab, korang kenalah tunggu dulu. Kenalah rajin singgah web WhoHAA ni ye :)

Jom tengok apa yang korang boleh redeem melalui points yang dah korang kumpul !
hadiah sangat menarik dan best.. jom la melawat ke sini >
 http://www.whohaa.com/register?referral=41118

Super Special Giveaway by Alya Yaya


Klik banner untuk join

TOP REFERRAL DAPAT PILIH 10 HADIAH !
SEMUA PESERTA DAPAT HADIAH !

Antara hadiah yang ada : [ Kesemua hadiah berjumlah 112 ]

Wang pos RM50, RM30 x2, Fishtail dress, Polka dot peplum, Topi style Siti Nurhaliza, Dress, Couple Pillow, SNSD & Infinite T-shirt, Magic Cream, Shawl, Tudung, Keychain, Seluar Paloza dan banyak lagi !

Link share fanpage : Boleh rujuk SINI untuk tahu cara dapatkan link
Link review Jelitawani's : [ Buat entry lain kat blog ]
Nama penuh kat WhoHAA! :Hamizah binti Kharpek
Senaraikan 10 hadiah yang diingini : [ Tak boleh pilih Cathy Doll Compact Powder + Cathy Doll Petit Tint Orangi Orange , Poster Kpop dan tudung jari hantu ] 

1.Dress RM85
2.  Seluar Paloza
3. Shawl
4. Infinite T-shirt Black Size S RM35 
5. Jam RM80
6.Teddy Bear 
7. Long plain cotton shawl
8.Baju RM49 
9.  Seluar Paloza
10.Couple pillow 

Thursday, December 26, 2013

SENARAI HADIAH 1ST GIVE AWAY BY PINGJE.ORG

ASSALAMMUALAIKUM

masa untuk berblogwalking...

nampak satu blog yang cukup menarik...sah2 la laman PERKONGSIAN ARTIKEL BLOGGER MALAYSIA!!
Nak tau kenapa saya masuk sini mestila ada hadiah menarik menanti...sekarang PINGJE.org ada giveaway..korang jgn x join pulak... ada artikel menarik boleh d share..huhu

nak tau hadiah menarik... mari lawat SINI

Nak tau artikel menarik... PINGJE.org --->> http://ohpingblog.com/

Giveaway Akhir Tahun By Zharif & Diana


KLIK BANNER TUK JOIN....
MARI SEMUA...ADA HADIAH MENARIK...

Super Duper Awesome Giveaway by Hannan


Assalamualaikum and annyeonghaseyo

credit : banner to KAK SHA
{Click Banner Untuk Join)

11.12.13 - 20.1.14


Top Referral 


x1 Blouse

x1 Skirt

x2 Pasang brooch Bunga-2

x1 Lipgloss *babylips*

x1 Purse / handphone pouch

x1 Cash RM50


Top Referral 2 


x1 Blouse

x1 Shawl

x1 pasang Brooch Bunga-2

x1 Earphone 


Top Commentator 



x1 Beg Domokun

x1 Handphone Pouch Barbie

x1 Long Keychain Domokun



Entri Kreatif 


x1 Tudung Turki *colour random* 


Random 

6 biji brooch x3 pemenang

bookmark calendar 2013 x5 pemenang

Topup RM5 x 2 pemenang

Bloglist 2 bulan x2 pemenang

Tudung bawal x2 pemenang

x2 pasang button badge COUPLE x2 pemenang

x2 button badge x2 pemenang

x2 Perfume Solat x2 Pemenang

x1 stripe skirt and a shawl x1 pemenang

x1 skirt mermaid hitam x1 pemenang

x1 cempaka top x1 pemenang

x2 magic inner neck x2 pemenang

x2 helai tudung turki x2 pemenang

x3 pasang stokin sandy x3 pemenang

x2 Pashmina x2 pemenang

x2 Tudung Bawal

x3 shawls x3 pemenang

x1 perfume x1 pemenang

x2 packet shiseido mask x2 pemenang

topup RM5 x2 pemenang

Header x2 pemenang

x1 string bracelet x1 pemenang

x1 cheese powder

x1 comic book x1 pemenang

x1 comic book x1 pemenang

x1 Pixel hp charm and barangan kraf yang lain x1 pemenang

topup RM5 x1 pemenang

review blog x1 pemenang

topup RM5 x1 pemenang

topup RM5 x2 pemenang

10% discount untuk semua peserta ^^


SEMUA DIJEMPUT JOIN! ^^


Google+ Followers